joi, 9 decembrie 2010

Mar De Grises - Streams Inwards (2010) - Season of Mist

Cunosteam oarecum Mar de Grises de la albumul anterior, tineam minte ca este o trupa interesanta ce canta un doom de calitate, fara sa imi amintesc exact piese, versuri sau acorduri.
Va spun cinstit ca am o slabiciune pentru America de Sud, in special Patagonia, Peru, Anzi. Me gustan mucho si bauturile alcoolice, in speta vinul, deci cand auzeam de Chile ma gandeam in primul rand la o ladita de vin alb, dupa aia imi venea in minte formatia Criminal si probabil ine al treilea rand cutremurele care cica-s dese pe la ei (asa au zis la ProsTV).
Acum, pentru ca am ocazia in aceasta cinstita seara sa beau un vin alb de calitate, Criminal nu a scos album anul asta si cutremurul ala mare cica vine si la noi cat de curand, pot sa ma concentrez linistit si asupra ultimului produs al trupei.
Albumul Streams Inwards poate fi definit cel mai bine prin cuvantul "sentimente". O avalansa de trairi diferite te lovesc cu fiecare piesa, ascultatorul trecand prin faze de melancolie, visare, tristete si chiar furie.
Muzica este in cele mai multe momente abisala, componentii trupei lucrand in a creea un tot ce actioneaza ca un piston ce te apasa in continuu spre o stare de deznadejde cumplita.
Desigur, gasim pasaje in care seamana cu Katatonia, cu My Dying Bride, sau chiar cu compatriotii lor Poema Arcanus, dar chiar nu vad relevanta acestui aspect, atata timp cat produsul final suna superb si atat de demolator.
Nu este un album facil, stiu de fiecare data inainte de a-l asculta ca voi cadea intr-o depresie cumplita, dar cu toate astea nu ma pot abtine, probabil e acel sentiment de autodistrugere ce ne apuca uneori, in care vrei sa vezi cum mai e sa fi slab, deznadajduit, melancolic si chiar cu ochii in lacrimi.
Nu ma mai intereseaza in seara asta nici vinul pe care il am in pahar, nici muntii Anzi, nici celelalte formatii din Chile, am in cap doar piese, versuri si acorduri ale trupei Mar de Grises ce stiu ca vor ramane pentru totdeauna cu mine. Si in ceea ce ma priveste, cutremurul ala mare poate veni oricand, il astept.




Membrii trupei:
Sergio Alvarez - chitara
Alejandro Arce - tobe
Rodrigo Gálvez - bas
Rodrigo Morris - chitara
Juan Escobar - voce, clape

www.mardegrises.com

Niciun comentariu: