miercuri, 7 septembrie 2011

Zombie Inc - A Dreadful Disease (2011) - Massacre Records

In momentul in care asculti Zombie Inc. pentru prima oara si ai cat de cat legatura cu metalul brutal si mai ai si o varsta care sa iti fi permis sa rupi banii de tigari pe casetele de la piata Romana prin anii '90, e imposibil ca vocea sa nu ti se para familiara.

Trebuie sa recunosc ca mie mi-a fost dor de Martin Schirenc (caci despre el e vorba, il stiti de la defuncta Pungent Stench) asa cum ii sta lui mai bine, morbid si negru in ceru' gurii, cu povesti despre zombie si organe la vedere, si nu despre impi si cavaleri (vezi prezenta lui in Hollenthon).

In cadrul acestui proiect caruia ii urez pe aceasta cale viata lunga este acompaniat de baietii cu state vechi in prestarea metalelor grele, rezultand un death metal asezat, cu un tempo mediu spre lent de cele mai multe ori, riffat, balansat, cu versuri de inspiratie horror.

Nu inventeaza roata, este clar ca Zombie Inc nici nu isi doreste asta, scopul este foarte clar si atins in proportie de 100%, death metal catchy, fredonabil, cu o partitura de chitara pe alocuri chiar memorabila si voce venita din infern, marca Schirenc.

Durata discului este normala pentru acest gen, undeva la 40 minute, fix cat sa nu devina repetitiv, iar productia este foarte buna, ceea ce pentru mine personal reprezinta intotdeauna un mare plus.
Relaxant, fresh, distractiv. 4,5/5




Membrii trupei:
Martin Schirenc - voce
Gerald Huber - chitara
Wolfgang Rothbauer - chitara
Daniel Lechner - bas
Tomasz "Nefastus" Janiszewski - tobe

myspace.com/zombieinc666

Niciun comentariu: