luni, 8 august 2011

Psycho - Pain Addict Pigs (2011) - Moribund Records




















Era greu pana foarte de curand sa te gandesti la metal cand auzi de Singapore, dar de cand cu ultimele doua revelatii din acea zona, Rudra (canta de ceva vreme) si Psycho (aflati la primul album), un astfel de gand nu mai pare chiar nelalocul lui.

Psycho presteaza o combinatie de blackened death cu thrash metal, destul de teatral pe alocuri, mai ales datorita aportului unui vocal foarte competent din punctul meu de vedere, domnisoara Penny Torture, care trece cu foarte mare usurinta prin mai multe registre vocale, de la tipete isterice si teatrale ce mi-au adus aminte de King Diamond, la growluri marca Jeff Walker, fiind ajutata uneori si de basistul JY.

Calitatile muzicienilor sunt evidente, chitaristul Bryan John trecand cu foarte mare lejeritate de la riffuri thrashy la solouri foarte melodioase si catchy, iar de multe ori, mai ales in a doua jumatate a albumului, intra in niste dialoguri foarte interesante cu un bas foarte rapid si high pitched.

Productia este si ea foarte buna, totul se aude clar fara a fi supraprodus, cum se practica foarte des in ultimul timp (zgomot mult, muzica putina).

Piese excelente sunt Meat Slit Grinder si Lords Of Slaughter (cele mai directe piese de pe album - poate de aceea sunt si preferatele mele), dar si mai experimentalele Revenge Of The Raging Whore si Mater Lachrymarum....Mother Of Tears. Piese mai slabute sunt bineinteles Intro-ul (arghhhhh) si Pain Addict Pigs, alegeri destul de neispirate din punctul meu de vedere pentru a deschide albumul.
Un produs foarte bun, recomand. 4/5




Piese:
01. Intro (The First Incantation)
02. Pain Addict Pigs
03. All Are Dead
04. Meat Slit Grinder
05. Dr. Satan
06. Revenge Of The Raging Whore
07. Lords Of Slaughter
08. Mater Lachrymarum....Mother Of Tears
09. Demon Deathtrance

Membrii trupei:
Penny Torture - voce
Bryan John - chitara
JY - bas, voce
Byron Kaz - tobe

psycho.official

Niciun comentariu: