vineri, 19 august 2011

Rotten Sound - Cursed (2011) - Relapse Records

Multa lume percepe Rotten Sound drept un side-project al celor de la … And Oceans, un soi de trupa care canta grind/death la caterinca si nimic mai mult. Daca, insa, verificam istoria celor doua trupe, o sa remarcam ca afirmatia de sus e cum nu se poate mai eronata, iar Rotten Sound este o trupa cat se poate de serioasa in demersurile sale. Si da, bateristul si unul dintre chitaristii de la Rotten Sound fac parte si din Havoc Unit (pentru cine nu stie, asa se numesc acum … And Oceans – un nume mult mai potrivit, oricum, pentru muzica prestata), dar asta nu inseamna nimic mai mult decat ca oamenii sunt supercreativi.
Revenind la 2011, finlandezii produc cel de-al saselea album de studio in 18 ani de activitate (a nu se omite, insa, multitudinea de EP-uri si split-uri, in numar de 10), un disc cu nume predestinat, Cursed. Blestemat sa sune beton, adica!
Construit pe acelasi schelet grind dement, insa cu o viteza ceva mai la ralanti, orientat cum ar veni mai mult spre death metal (si chiar spre hardcore/crust), Cursed preia lucrurile exact de unde le-a lasat Entombed cu al sau minunat Wolverine Blues (din pacate!). Lucru remarcabil, zic eu, pentru ca e mereu nevoie de trupe de acest gen, energice, serioase, fara frica de riff si, in general, de metalul la baza gatului.
Cele 16 compozitii se revendica, pe alocuri, chiar si la Napalm Death, prin stilul crancen, combativ, ultrametalizat si foarte rapid, prin pasajele de dublu bas bolnavicioase si vocalizele torturante, pastrand insa permanent sound-ul de chitara tipic trupelor de death metal suedeze de la inceputul anilor ’90 (Entombed, Dismember), acel fuzz sinistru, greu, monstruos.
27 de minute in care oricum va plictiseati facand altceva, atat dureaza, poate nu ar strica sa le folositi pentru ceva util, adica pentru a-l asculta. Merita!




Membrii trupei:

Keijo Niinimaa - voce
Kristian Toivainen - bas
Sami Latva - tobe
Mika Aalto - chitara

www.rottensound.com
www.myspace.com/rottensound




Niciun comentariu: