joi, 17 martie 2011

Allfader - Black Blood Flux (2011) - Osmose Productions

Dupa un album de debut destul de ciudatel (At Least We Will Die Together - 2006), in care imbinau un black metal destul de primitiv cu voci clean si clape, se pare ca norvegienii si-au gasit odata cu aparitia albumului de fata o identitate proprie si un sound foarte agreabil, un blackened death vanos si cantat cu simt de raspundere, punctat in multe momente cu pasaje balansate si groovy, dar si leaduri carora nu le lipseste melodicitatea.
Productia este foarte solida, fiind realizata de Jacob Hansen, destul de cunoscut pentru colaborari cu numeroase trupe, amintesc aici doar de Nightrage, Volbeat, Mercenary sau Aborted.
Varfuri ale acestui album sunt Harbingers of Night, o piesa ce anunta clar intentiile trupei de a ne calca pe cap, Son of Nore, o bucata aproape epica in stilul consacrat de Amon Amarth pe vremea cand cantau metal la baza gatului (arghhh, you're dead to me!) si In Death We Trust, poate cea mai buna piesa de pe album, cu un riff de rupe din tine.
Albumul mai beneficiaza de prezenta pe doua piese (2 si 6) a chitaristului Tony Tunheim (Enslavement of Beauty) si de un artwork excelent realizat de Mauricio J. González (chilian, deci beton).
Unul dintre cele mai bune albume aparute anul acesta pana acum, va prinde cu siguranta multe auditii din partea mea si in continuare.



Membrii trupei:
John Erik Andersen: voce, chitara
Finn Henriksen: chitara
Frode Fridtjofsen: bas
Cato Skivik: tobe

www.allfader.com

2 comentarii:

Garm spunea...

Suna chiar foarte bine.

Viorel Crisan spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.