joi, 17 martie 2011

Volturyon - Coordinated Mutilation (2011) - United Guttural Records

Bai nene, cat pot sa urasc introurile de la albumele de metal, minute bune de nimic splendid, de cele mai multe ori cantat de altii.
Volturyon se pare ca imi impartasesc opinia, incepand albumul direct si la baza nodului de la cravata, cu un growl hotarat al vocalului Olle Ekman (foarte meserias tipul, ole!).
Alta chestie atipica la trupa asta e ca sunt suedezi, canta death metal, dar de sorginte americana (prima trupa ce iti vine in minte este Cannibal Corpse - multi rautaciosi sugereaza ca aduce prea mult cu trupa amintita), probabil o influenta in acest sens avand-o si casa de discuri de peste ocean.
Muzica prestata este foarte tehnica, dar nu in genul de demonstratie sforaitoare pe care o practica trupe "mari" ale genului, ci mai degraba la nivel de masuri dubioase si riffuri dandoaselea (expresie inventata de mine, logic, va rog sa nu o mai folositi - duce cu gandul la Meshuggahh, mai ales pe piesa Euphoria Through Execution, preferata mea de pe acest album).
Am zis de growlul superb, o sa mai zic si de chitaristii extrem de competenti si sectiunea ritmica impecabila. Si am cam zis tot.



Membrii trupei:
Olle Ekman - voce
Johan Gustafsson - chitara
Andreas Olander - chitara
Stefan Eriksson - bas
Christian "Crille" Netzell - tobe

www.volturyon.net

Niciun comentariu: