vineri, 25 martie 2011

Sideblast – Cocoon (2011) - Cyclone Empire

Inca o revelatie din Franta, o trupa ce imbina cu dezinvoltura death metal, grind, groove metal, progresiv si industrial, blastbeaturi furioase cu pasaje melodioase de clapa sau sampleuri cu iz modern, rezultand un stil ce ma duce cu gandul la un Strapping Young Lad pe steroizi.
Albumul are si un usor iz core, ii si lipsesc solourile de chitara, dar date fiind naturaletea si entuziasmul ce sunt emanate din muzica practicata, influentele acestea ce nu fac decat rau metalului la baza gatului trec aproape neobservate.
Instrumentatia este ceas d-ala elvetian scump, indivizii stiu bine de tot cu obiectul muncii, peste ei tronand vocea cu o partitura excelenta, ce trece prin toate registrele posibile (voci cavernoase, tipete isterice sau abordari mai heavy).
Nu este un album de nota zece pentru ca spre sfarsit mi s-a parut un pic repetitiv si nehotarat, la fiecare auditie parca am simtit nevoia sa se termine cu vreo doua-trei piese mai devreme, poate imediat dupa interludiul destul de reusit care este The Fall.
O sa va rog sa nu ma intelegeti gresit, este metal la superlativ, piese ca The Shape, Signs sau Demigod va vor face matreata sa sara necontrolat.



Membrii trupei:
Fredd: voci
Noam: chitari, clape, sampleuri
Sebb: tobe, voci
Nacim: bas

www.myspace.com/sideblast

Niciun comentariu: