miercuri, 20 aprilie 2011

Harm - Demonic Alliance (2011) - Battlegod productions

Trebuie sa va marturisesc inca de la inceputul prezentarii ca sunt entuziasmat de albumul acesta, asa ca este foarte posibil ca cele ce urmeaza sa fie doar un elogiu zaharisit si subiectiv.
Nu vad nicio problema in asta, pentru ca inca de cand am facut acest blog am hotarat sa vorbim numai despre lucrurile ce ne plac, numarul unu pe lista de preferinte fiind, bineinteles, RIFFUL.
Ganditi-va ca trio-ul norvegian prezentat (Steffan Schulze de la Antares Predator si alti doi membri de la Guardians Of Time) canta un thrash old-school cu multe influente death metal, poate cea mai potrivita referinta fiind Legion of the Damned pe vremea cand erau agresivi (a fost odata ca niciodata), cu un bass omniprezent si feroce de inspiratie Overkill (The Years of Decay - ce vremuri...) si un vocal excelent ce aminteste de Legion (Erik Hagsted - Witchery, Marduk).
Avem astfel un total de 35 minute de thrash/death rapid, agresiv, foarte inspirat si bine executat (chitara face o treaba extraordinara, cu o panatie de rupe carnea de pe tine, de bas si voce v-am zis deja ca sunt foarte competente, mai ales ca sunt executate ambele de Schultze, iar toba e si ea acolo si isi face bine treaba, fara a iesi insa in evidenta).
Un stil pe care pur si simplu il ador, cantat prea putin in prezent, cand toate trupele pasesc spre mainstream si se face doar mult zgomot banal, repetitiv si lipsit total de placerea de a canta.




Aveti mai jos si videoclipul oficial al piesei Demon:


Membrii trupei:
Steffan Schulze - voce, bas
Andreas Vågane - chitara
ïØivind Vågane - tobe

www.myspace.com/harmmetal

Niciun comentariu: