miercuri, 2 februarie 2011

Interviu cu Erlend Hjelvik (Kvelertak)

English version HERE.

La Baza Gatului: Cand am cautat informatii despre trupele sau proiectele in care ati fost implicate inainte de Kvelertak, nu am gasit nimic. Ce ar fi de stiut?

Erlend Hjelvik: Nu am cantat in nicio trupa serioasa inainte de Kvelertak, ci in formatii care functionau mai mult ca un hobby, asa cum si aceasta a fost initial. Probabil ca asta e cauza pentru care nu ai auzit nimic!

La Baza Gatului: Cum ati infiintat Kvelertak? Ce inseamna Kvelertak si de ce ati ales acest nume pentru trupa?
Erlend Hjelvik: Kvelertak inseamna "la baza gatului" in limba norvegiana. Nu avem alt motiv decat ca suna bine si e la obiect. Numele de trupe sub forma de propozitii nu ne plac.



La Baza Gatului: De ce cantati in norvegiana? Contin oare versurile voastre formule magice sau secrete pe care restul lumii nu ar trebui sa le afle haha?
Erlend Hjelvik: Nu e alt motiv decat acela ca este limba pe care o vorbesc zi de zi; de asemenea, consider ca suna mai bine cu texte in norvegiana decat intr-o engleza indoielnica. Si asa sunt destule trupe care canta in limba engleza.

La Baza Gatului: Cine sunt cele doua fete de pe coperta albumului? Sunt cumva persoane care venereaza bufnite? Ce idee incearca sa transmita coperta albumului?
Erlend Hjelvik: Cele doua fete vin de la intalnirea mistica a vrajitoarelor care are loc in Noaptea Sacrificiilor. Cred ca se poate spune ca venereaza bufnite. Sunt, de asemenea, caprioarele lui Thor. De fapt i-am trimis lui John Baizley un e-mail in care i-am povestit despre ce e vorba in texte si el a reusit cumva sa incorporeze totul in aceasta coperta.



La Baza Gatului: Cand ati editat albumul de debut, v-ati asteptat ca presa si fanii sa il aprecieze atat de mult?
Erlend Hjelvik: Am stiut ca va fi un album bun din momentul in care am aflat ca vom lucra cu producatorul Kurt Ballou si John Baizley se va ocupa de coperta, dar nu ne-am asteptat sa avem parte de reactii atat de favorabile!

La Baza Gatului: Daca ne-am intalni intr-un magazin de muzica si as avea bani doar pentru un CD, cum m-ai convinge sa cumpar Kvelertak? Ai folosi cumva un ciocan al lui Thor in miniatura haha?
Erlend Hjelvik: Mai intai ti-as recomanda sa il downloadezi si apoi, daca iti place, sa il achizitionezi. De asemenea, te-as lovi in cap cu un ciocan al lui Thor in miniatura pana te-as determina sa il cumperi.



La Baza Gatului: Pe un ton mai serios, care sunt, dupa tine, punctele forte ale albumului vostru?
Erlend Hjelvik: Cred ca punctele forte stau in productie si in maniera in care au fost compuse piesele. Albumul este si catchy si heavy in acelasi timp.

La Baza Gatului: Daca ai fi ziarist, ce nota i-ai acorda (de la 1 la 10) si de ce?
Erlend Hjelvik: Las mai bine ziaristii sa il recenzeze!



La Baza Gatului: Cand vine vorba de creativitate muzicala, Norvegia sta undeva in avanposturi. Care e explicatia pentru multitudinea de de proiecte, trupe si atatea albume reusite?
Erlend Hjelvik: Nu stiu, cred ca avem gusturi bune! De asemenea, suntem oarecum izolati, si cred ca si asta ajuta.

La Baza Gatului: Sunteti renumiti pentru energia cu care cantata live. De unde provine? Te-am auzit spunand cuiva de la o publicatie ca jumatate din trupa sufera de sindromul ADHD haha.
Erlend Hjelvik: Da, sufera, iar cealalta jumatate avem un soi de buton care se declanseaza cand cantam live. Nu stiu de unde provine energia, mai ales ca eu sunt un tip lenes in forma proasta. E dubios. Cred ca muzica ma face sa ma comport asa.



La Baza Gatului: Ce surse de inspiratie aveti?
Erlend Hjelvik: Totul! De la iesirile cu prietenii mei pana la muzica buna pe care o ascult. Totul vine pe teava!

La Baza Gatului: Reusiti sa traiti din muzica sau e nevoie sa va pastrati slujbele zilnice?
Erlend Hjelvik: Din fericire nu avem timp pentru slujbe, pentru ca suntem mai tot timpul pe drum. In momentul de fata castigam cat sa ne putem plati chiria. Nu ne plangem!

La Baza Gatului: Ce planuri muzicale de viitor aveti?
Erlend Hjelvik: Sa cantam live cat de mult putem si sa editam un nou album de studio!



La Baza Gatului: E vreo intrebare pe care ai fi vrut sa ti-o adresez si nu am facut-o? Daca da, raspunde, te rog, la ea!
Erlend Hjelvik: Care e culoarea ta preferata? Verde.

La Baza Gatului: Iti multumesc pentru oportunitatea de a face acest interviu. Ultimele cuvinte iti apartin.
Erlend Hjelvik: Stati la scoala, copii!

kvelertak.indierec.net

Niciun comentariu: