vineri, 25 februarie 2011

Japanische Kampfhörspiele - Kaputte Nackte Affen (2011) - Unundeux Records

Cum era vorba aia? Fiecare asteapta ceva de la muzica pe care o asculta? Fiecare isi doreste altceva de la muzica? Bleah! Nu suna bine. Cred ca, de fapt, fiecare cauta ceva in muzica. Trecand peste interpretarile de acest gen, cred ca orice persoana pentru care muzica inseamna ceva (a se citi mult) isi doreste sa fie, in primul rand, surprinsa. Sa zambeasca cu subinteles si sa exclame: aia e!
Asa zambesc eu acum, ascultand albumul… stati sa citesc cum se cheama, ma omoara total limba asta germana… da, Kaputte Nackte Affen.
In caz ca va ganditi ca Japanische Kamphorspiele provin din tara ochilor oblici care se uita la soare cum rasare si citesc in paralel Shogunu’ (care in mod cert e mai tare ca Lastunu), va inselati. Sunt nemti din Germania, din orasul Krefeld, adica, pentru cine stie folbal, de unde e Bayer 05 Uerdingen, unde a jucat regretatul Michael Klein, care, in ciuda numelui, nu era deloc mic. Si da, canta (ce vrea p**a lor!) din anul 1998, iar albumul de fata e al cincilea in 13 ani si, dupa umila-mi parere, cel care traseaza cel mai precis regulile dupa care compun si interpreteaza cei 6 muzicieni, adica: Nici o regula! Moarte cliseelor! Sa decedeze etichetele!
Descrisi pe paginile de internet de specialitate drept death/grind, Japanische Kamphorspiele presteaza de parca Daniel Gildenlow de la Pain of Salvation ar fi luat etnobotanice si si-ar fi imbratisat adevarata fire (ceea ce ar trebui sa facem fiecare dintre noi, ma refer aici la imbratisari, nu la etnobotanice) si ar fi recunoscut ca metalul cel mai adevarat (adica nu e de plastic!) e cel la baza gatului.
Nu stiu foarte exact daca e cea mai potrivita descriere, probabil ca exista urme fine de grind si death (in sensul ca in laboratorul in care a fost procesat albumul se folosesc frecvent si ingrediente de genul celor de mai sus) in muzica trupei, insa albumul de fata e atat de atipic si atat de delirant, incat sunt tentat sa afirm ca e un progressive unusual relaxed but responsible and professional provoking extreme metal.
Imi vine foarte greu sa insir aici toate elementele si influentele mai mult sau mai putin vadite existente pe Kaputte Nackte Affen, mai ales ca am luat-o si asa total pe campii cu recenzia, sper doar ca diareea mea verbala (scuzati expresia!) sa faca macar putin sens si sa va starneasca curiozitatea. Albumul e facut cu cap, produs beton si, in final, merita.
P.S. – Este albumul de despartire al trupei.




Membrii trupei:

Markus "Bony" Hoff - voce
Martin Freund - voce
René Hauffe - chitara
Klaus Nicodem - chitara
Marco Bachmann - bas
Christof "Christ Of" Kather - tobe, voce

www.myspace.com/jaka

Niciun comentariu: