miercuri, 1 iunie 2011

Autopsy - Macabre Eternal (2011) - Peaceville Records

Revenirea Autopsy a fost, probabil, una dintre cele mai asteptate pentru iubitorii de death/gore metal, dupa nu mai putin de 15 ani de pauza. EP-ul The Tomb Within, apreciat in unanimitate de metalistii extremi, nu ar fi insemnat probabil mare lucru daca nu ar fi fost urmat si de promisiunea unui nou album de studio la fel de macabru precum anterioarele din discografia trupei.
In 2011, primisiunea trupei s-a materializat in, probabil, cea mai reusita revenire din ultima perioada de timp, albumul Macabre Eternal facand cinste trupei Autopsy.
Din punct de vedere muzical, discul contine tot ce a fost mai bun in discografia americanilor, chestiuni care au devenit intre timp trademark-ul trupei, in speta blastbeaturi furibunde, pasaje apasatoare de doom, vocalize feroce, riffuri de plumb si solouri teribil de jucause. Fiecare compozitie contine invariabil toate elementele de mai sus, transformand ultimul album Autopsy intr-unul extrem de variat (nu si eterogen) si foarte placut urechii, in ciuda lungimii de peste 60 de minute (nu am spus centimetri, desi poate mai bine o faceam).
Nu ar fi de omis nici partea lirica, Chris Reifert facand apel la creativitatea-i arhicunoscuta si prestand un libret bantuit de zombie, morti, nemorti, indivizi pe cale sa moara, indivizi morti de putin timp, etc.
Surpriza majora la acest album vine din partea productiei si mixului, Macabre Eternal fiind pus in valoare de un sunet extrem de actual, foarte bine echilibrat, printre cele mai reusite pe care am avut ocazia sa le ascult in ultima perioada(alaturi de cel existent pe Doctrine-ul lui Pestilence).
Inchei afirmand ca, pentru mine, Macabre Eternal constituie un candidat foarte serios (alaturi de inca circa 4-5 produse, haha) pentru albumul anului 2011.




Membrii trupei:
Chris Reifert - voce, tobe
Eric Cutler - voce, chitara
Danny Coralles - chitara
Joe Allen - bas



www.autopsydeathmetal.com
www.myspace.com/autopsyofficial

2 comentarii:

Viorel Crisan spunea...

Pe mine ma sparge enorm si coperta, o am pe desktop inca de la lansarea minisiteului dedicat albumului.
http://www.peaceville.com/autopsy/

Chester spunea...

E frumos mă, dar parcă îi lipseşte ceva. Cred că îmi e mie prea dor de cum suna Severed Survival şi de-aia nu mă încântă prea mult masterizarea asta impecabilă.