joi, 2 iunie 2011

Feral - Dragged To The Altar (2011) - Ibex Moon

Nu mai e cazul sa vorbim de cat de prolifica este mama Suedie in ceea ce priveste death metalul, dar, cu toate astea, nu incetez sa fiu aproape uluit de fiecare data cand aud o trupa noua de pe acele meleaguri.

Si azi am avut parte de o auditie excelenta, un album de debut al unei trupe suedeze de death'n'roll, cu un sound ce aduce aminte poate cel mai mult de Wolverine Blues al lui Entombed, dar si de Grave sau Dismember. Adica baietii au cam adunat de pe la ce a avut mai bun Suedia in materie de death metal ever si au amestecat frumos intr-un album ce beneficiaza pe langa toate astea si de o productie excelenta.

Parti de groove dement, ce aproape ca nu te lasa sa stai linistit pe scaunel, mixate cu pasaje death metal clasic, solouri jucause (aproape hard-rock ca sonoritate pe alocuri) si o sectiue ritmica excelenta (basul se aude de rupe carnea de pe tine).Vocalul are un nume predestinat (Hook), growlul lui fiind atat de misto si clar incat e imposibil sa nu iti placa.

Nu exista piese slabe pe album, dar energicele Altar of Necromancy, Howling si Graverobber, precum si The Deathbog cu ale ei sonoritati orientale, mi-au placut in mod deosebit.




Membrii trupei:
Hook - voce
Big Mac - chitara
Svarte Petter - chitara
Valmer - bas
Damien - tobe


www.feral.se

Niciun comentariu: