vineri, 28 ianuarie 2011

Abysmal Dawn - Leveling the Plane of Existence (2011) - Relapse Records

Al treilea album de studio al trioului american de death metal tehnic ne arata ca Abysmal Dawn este o trupa ce stie cu instrumentele bine de tot, fara a se pierde prea mult in virtuozitati si floricele inutile, tot mai prezente din punctul meu de vedere la trupele de prima mana ale acestui stil, preferand mai degraba o abordare directa si foarte catchy, fara a fi foarte brutala.
Trupa are principalul atu in chiar fondatorul ei, Charles Elliot (voce si chitara), acesta facand o treaba excelenta pe partea de voce, brutala, cavernoasa, cu un stil recitativ foarte potrivit albumului de fata, dar mai ales pe partitura de chitara, avand o panatie impresionanta pe partea de riff (aduce aminte de Suffocation) si solouri extrem de melodioase. In destul de multe clipe trupa mi-a adus aminte de Morbid Angel (mai ales la piesa My Own Savior - dar sunt destul de numeroase momentele de reverie in aceasta directie).
Un album foarte bun, a prins destul de multe spinuri la mine si sunt convins ca va mai prinde, avand suficienta creativitate pentru a ma surprinde si incanta de fiecare data.




Membrii trupei:
Charles Elliot - voce, chitara
Mike Cosio - bas
Scott Fuller - tobe

www.myspace.com/abysmaldawn

Niciun comentariu: