marți, 18 ianuarie 2011

The Grotesquery - Tales of the Coffin Born (2010) - Cyclone Empire

Imi cer scuze pentru intarzierea cu care vine recomandarea pentru acest album, ar fi trebuit sa il fi ascultat cu totii de multa vreme, avand in vedere ca e aparut inca din ianuarie 2010. Dupa cum spune si zicala celebra, mai bine mai tarziu decat niciodata, asa ca puneti mana si luati acest album, este "the real shit".
Trupa este un proiect al lui Kam Lee de la Massacre si al lui Rogga Johansson de le Edge of Sanity si Demiurg, albumul de fata fiind unul conceptual, inspirat din "Povestirile macabre" lui H.P. Lovecraft si poeme ale lui Edgar Allan Poe si Ambrose Bierce, rezultand o poveste despre un individ ce isi scoate fiul nou nascut din trupul mort de trei zile al sotiei, utilizand diverse ritualuri neconventionale, si fiind obligat ca in fiecare an sa faca o crima pentru ca patacul rezultat sa supravietuiasca. Problema e ca si progenitura e oarecum "fucked up", manifestandu-se ca un emo kid si papand din ce omoara tac-su', bineinteles catre finalul istorioarei punandu-se problema euthanasierii lui usor si fara dureri, prin incendierea casei in care este incuiat.
Muzica este (asa cum probabil va si asteptati avand in vedere componenta trupei), un death-metal direct si destul de old school, extraordinar de bine facut, in care fiecare instrument isi are aportul lui foarte evident la calitatea produsului final. Fiecare piesa incepe cu tatal povestind o particica din povestea albumului, apoi piesele preluand povestea si ducand spre un melanj excelent intre tematica versurilor si intensitatea si agresivitatea instrumentelor.
In concluzie, un album demolator, de nota 10 pe toate liniile, incepand de la conceptie, versuri, pana la muzica si tot ce tine de productie.
 



Membrii trupei:
Master K. Lee (Kam Lee) - voce
Herr R. Johansson (Rogga Johansson) - chitara
Grand Master J. Berglund (Johan Berglund) - bas
Notorious B. Helgetun (Brynjar Helgetun) - tobe

www.myspace.com/thegrotesquery

Niciun comentariu: