marți, 18 ianuarie 2011

Interviu cu Marc Grewe (Insidious Disease, Morgoth)

English version HERE.

Insidious Disease este o super-trupa care a scos un super-album. Morgoth ne-a parasit prematur si a lasat, cumva, lucrurile oarecum neterminate. Faptul ca anul 2011 ii vede iarasi impreuna m-a determinat sa il abordez pe Marc Grewe la o discutie pe diverse subiecte. O puteti urmari mai jos.

La Baza Gatului: Pentru ca esti mai cunoscut pentru activitatea cu Morgoth (o trupa care a fost reinfiintata de curand), sper ca nu te deranjeaza daca te voi intreba la inceput despre trecutul, prezentul si viitorul acestei trupe, inainte sa a intra in discutia referitoare la Insidious Disease si alte subiecte.




La Baza Gatului: Despartirea Morgoth a avut vreo legatura cu directia muzicala a albumului Feel Sorry for the Fanatic, un album care a luat prin surprindere comunitatea metalica?
Marc Grewe: A fost una dintre cauzele despartirii, dar nu motivul principal.

La Baza Gatului: De ce ati ales pana la urma directia aceea muzicala?
Marc Grewe: Pentru ca fiecare dintre noi se dezvoltase intr-o directie proprie. Asa ne-a iesit albumul la momentul acela. Aveam, de asemenea, idei diferite despre directia in care trebuia sa o ia trupa.



La Baza Gatului: Dupa despartirea Morgoth ai mai avut cateva colaborari muzicale, printre ele figurand Comecon si Power of Expression. Ce ne poti spune despre ele?
Marc Grewe: Ambele au fost foarte amuzante. Comecon a fost o colaborare pentru un singur album. Erau o trupa suedeza care avea mereu vocali diferiti pe albumele sale. A fost un proiect de studio caruia i-am imprumutat vocea mea. Power of Expression a fost o colaborare cu prietenii mei din renumita trupa germana de hardcore Urge. Am avut ocazia sa sustin si cateva turnee alaturi de ei. Oameni minunati care fac o muzica minunata!

La Baza Gatului: Stiu ca trupa Morgoth este din nou active si a fost déjà confirmata la cateva festivaluri importante in vara acestui an. Aveti de gand ca de data asta sa stati ceva mai mult sau e doar o renastere temporara? Aveti planuri (casa de discuri, album, dvd, concerte)?
Marc Grewe: Pana acum nu sunt decat aceste festivaluri. Vom vedea ce va fi dupa aceea…



La Baza Gatului: Cu ce te-ai ocupat din 1995 pana la infiintarea Insidious Disease? A fost dificil sa stai departe de scena metalica?
Marc Grewe: Am lucrat pentru Century Media, mi-am facut propria companie de promovare si acum am in plan o serie de productii de film… asa ca nu am pierdut legatura cu muzica, mai ales ca am mai cantat si in doua proiecte locale, Action Jackson and Suicide By Cop.

La Baza Gatului: Avand in vedere ca Insidious Disease e o trupa alcatuita din muzicieni renumiti, lumea se intreaba daca e o trupa adevarata sau doar un proiect. Ce imi poti spune despre asta?
Marc Grewe: Ei bine, e adevarat ca nu putem face turnee prelungite sau chestii de genul asta, dar ne dorim sa avem mai multe concerte. In momentul de fata lucram la un nou album, care suna extrem de promitator si de crud.

La Baza Gatului: Care sunt, in opinia ta, punctele forte ale albumului Shadowcast?What are, in your opinion, the strongest points of Shadowcast? Cum se remarca fata de multitudinea de albume de death metal existente pe piata?
Marc Grewe: Suntem persoane care provin din scene diferite ale metalului extrem, death metal, black metal si grindcore, iar asta ofera un oarecare farmec albumului. Asta il face diferit de creatiile copiilor astora care repeta la infinit aceleasi lucruri.



La Baza Gatului: Daca ai fi jurnalist de specialitate, ce nota i-ai da (pe o scara intre 0 si 10) si de ce?
Marc Grewe: I-as da un 9… pentru ca trebuie intodeauna ca urmatorul sa fie mai bun hahah…

La Baza Gatului: Avand in vedere ca proveniti din colturi diferite ale Europei si aveti si alte trupe sau colaborari, nu e greu sa compuneti, repetati si sa cantati live?
Marc Grewe: Nu, internetul simplifica foarte mult lucrurile…

La Baza Gatului: Reusesti sa traiesti din muzica sau trebuie sa mai ai si alte activitati pe langa asta?
Marc Grewe: Dupa cum ti-am spus si mai devreme, am si un job de unit manager in cadrul unor productii cinematografice.



La Baza Gatului: Crezi ca criza financiara despre care vorbeste toata lumea a afectat si scena metalica (case de discuri, vanzari, concerte)?
Marc Grewe: Ei bine, fanii metal sunt foarte loiali insa sprijina trupele favorite, ceea ce e minunat… asa ca scena metalica nu sufera precum cele apartinand altor genuri muzicale, iar asta face metalul de neatens. E minunat!

La Baza Gatului: Ce planuri muzicale de viitor ai?
Marc Grewe: Sa sustin concertele cu Morgoth. Sper ca fanii sa aprecieze. In alta ordine de idei, sper sa fim gata sa inregistram un nou album Insidious Disease in viitorul apropiat… sa speram ca va avea loc si un turneu.

La Baza Gatului: Iti multumesc pentru ocazia de a realiza acest interviu. Ultimele cuvinte iti apartin.
Marc Grewe: Iti multumesc pentru interviu. See you in the PITS OF UTUMNO!!


www.myspace.com/insidiousdisease

Niciun comentariu: