luni, 9 mai 2011

Vomitory – Opus Mortis VIII (2011) - Metal Blade

Vomitory este una dintre putinele formatii din prezent de la care stii exact la ce sa te astepti cand apare un album nou, nu o sa te trezesti cu vreo vioara ratacita in mijlocul unei piese, vreo gagica ce face triluri pe vreun refren sau un pian cu coarde ce ne canta niste intro-uri si outro-uri de zece minute, ci doar death metal suedez dur, old school si la baza gatului. Si nu fac treaba asta decat de vreo doua decenii si opt albume, deci e foarte clar ca baietii sunt hotarati bine de tot pe treaba.
Asa cum am mentionat, avem un album cu o durata de 37 minute de death metal cu un tempo mediu in maniera Bloodbath si Grave, voce cavernoasa, riffuri thrashy foarte catchy, punctat de solouri memorabile ce aduc aminte de Slayer. Partitura de tobe mi se pare un pic generica si fada, cu un timbru uneori cam spart pentru gusturile mele.
O trupa ce nu si-a propus niciodata sa inoveze, dar daca piese ca They Will Burn, Hate in a Time of War sau Forever Damned nu va fac sa efectuati air guitar si sa dati din plete (in cazul celor mai multora dintre noi virtuale), inseamna ca nu prea va place metalul si poate ar trebui sa va orientati spre genuri mai facile.


Membrii trupei:

Erik Rundqvist - voce, bass
Urban Gustafsson - chitara
Peter Östlund - chitara
Tobias Gustafsson - tobe

www.vomitory.net
www.myspace.com/vomitoryswe

Niciun comentariu: