luni, 27 decembrie 2010

Abadden - Sentenced To Death (2010) - Rising Records

Ma uit la poza cu trupa, pe care o aveti si dumneavoastra mai jos, si ma intreb cati ani au baietii astia, par undeva pe la 16-17 ani.
Nici nu imi mai aduc aminte ce faceam la varsta aia, dar cu siguranta nu era nimic constructiv, ci mai degraba rusinos si condamnabil de majoritatea cultelor bisericesti.
Membrii Abadden au ales sa nu isi piarda timpul ca tinerii de varsta lor, si ma refer la actiunea cunoscuta prin diferite medii ca "choking the bishop", si au trimis un material anul trecut la Metal Hammer, castigand astfel un concurs al carui premiu cel mare era inregistrarea unui album sub supravegherea lui Mark Daghorn (se ocupa de Cradle of Filth, printre altele).
A rezultat un album de thrash destul de old school si foarte bine inchegat, catchy, care alterneaza parti agresire cu solouri pline de melodie. Vocalul isi face ok treaba, are un timbru suficient de aspru si agresiv pentru stilul abordat, fara a fi insa prea spectaculos. Avem un album cu 8 piese variate, cu o identitate bine conturata, un lucru rar si foarte apreciat pentru un stil in care originalitatea si inventivitatea sunt tot mai rare. Mi-au adus aminte in unele momente de Kreator, Evile, Gama Bomb sau Anthrax.
Un debut solid al unei trupe engleze (cam rar vorbim de trupe noi din regatul unit in ultima vreme), sa speram ca nu le piere cheful de cantat pe viitor si ne mai dau ocazia sa vorbim despre ei.





Membrii trupei:
Dan Pool - voce, chitara
James Bell - tobe
Billy Robinson - chitara
John Blunt - bas

www.myspace.com/abadden

Niciun comentariu: