vineri, 3 decembrie 2010

Aborym - Psychogrotesque (2010) - Season of Mist

Aborym a fost intotdeauna o trupa nelalocul ei, in sensul amalgamarii unor elemente din zone ale metalului aparent incompatibile, intru crearea unor "bastarzi sonori" socanti, provocatori, bolnavi. Colaborarile cu muzicieni precum Attila Csihar (incheiata), Bard Faust Eithun, Davide Tiso (pe care il stiti probabil de la Ephel Duath) si Karyn Crisis (ex-Crisis) au accentuat tendintele schizoide ale muzicii trupei, astfel incat, in anul de gratie 2010, Aborym a lansat cel mai complet, complex si neconventional album din intreaga sa discografie.
Daca metalul avangardist trebuie ar trebui sa sune intr-un fel, asa ar trebui sa sune. Psychogrotesque este un album chinuit si chinuitor, saga unui personaj internat la balamuc, o reflectie cruda asupra bolii, durerii, nebuniei, psihozei. Malfeitor Fabban, liderul trupei, a marturisit ca din punct de vedere liric, Psychogrotescque se doreste o metafora pentru alienare, depersonalizare, depresie, singuratate, chestiuni care conduc la un cancer emotional al societatii actuale.
Din punct de vedere muzical, pe Psychogrotesque se impletesc in modul cel mai inovator cu putinta elemente black metal, industrial, techno, electro, chiar jungle. Un album care provoaca mutatii.




Un exemplu sonor:



Membrii trupei:
Malfeitor Fabban - bas, sintetizator, voce
Bård G. "Faust" Eithun - tobe
Paolo "Hell:I0:Kabbalus" Pieri - chitara, sintetizator, voce

www.myspace.com/aborym666

Niciun comentariu: