miercuri, 15 decembrie 2010

Thulcandra - Fallen Angel's Dominion (2010) - Napalm Records

Primul lucru care mi-a atras atentia la acest album a fost coperta. Pe langa ca semana foarte mult cu tricoul unui amic, tema mi s-a parut extrem de sugestiva: pe un fond albastru glacial, doamna aceea careia ii sade atat de bine in negru cantand la un fluieras de os (uman), doar-doar o convinge pe cineva sa plece cu ea.
Studiind eu mai atent problema, am aflat ca artwork-ul acestul album ii apartine lui Kristian Wahlin, care a mai machetat si cateva dintre discurile trupelor Dissection, Entombed, Emperor sau At the Gates. Cert e ca albastul asta e de acolo, exprima foarte sugestiv frigul, amorteala, moartea.
Despre Thulcandra nu ar fi foarte multe de spus. Preiau lucrurile de unde le-au lasat Dissection si le continua intr-o maniera onorabila. Fallen Angel's Dominion este un album de debut reusit, care se incadreaza in zona black metal-ului heavy si semet, cu unele usoare derapaje acustico-melancolice, mai mereu rapid si vanos. Partitura de chitara merge mai mult pe arpegii, game si lead-uri decat pe riffuri propriu-zise, insa acestea sunt in cea mai mare parte a timpului reusite si dau albumului Thulcandra un iz glacial si oarecum dramatic.
Instrumentistii se descurca foarte bine din punct de vedere tehnic, greul picand evident pe chitaristi, iar solistul vocal, desi are un timbru destul de comun si produce partituri nememorabile, are o prezenta care nu afecteaza deloc produsul finit.
P.S. Ca tot vorbeam de similitudinile cu Dissection, pasiunea nemtilor pentru trupa suedeza merg pana la includerea pe albumul de fata a unui cover al suedezilor, The Somberlain.



Membrii trupei:
Steffen Kummerer - voce, chitara, chitara acustica
Sebastian Ludwig - chitara
Tobias Ludwig - bas
Seraph - tobe (live)

www.myspace.com/thulcandrametal

Niciun comentariu: