vineri, 3 decembrie 2010

Deathspell Omega - Paracletus (2010) - Norma Evangelium Diaboli

Despre trupa asta nu se stie mai nimic. Doar ca provine din Franta, are un vocal supraponderal finlandez, Mikko Aspa, si doi lideri (spirituali?), chitaristul Hasjarl (cu care cred ca exista pe internet maxim 2 poze in care i se vede fata) si basistul Khaos. Din punct de vedere conceptual, trupa se inscrie in trendul "orthodox black metal", adica un soi de black metal cu texte teiste, sau, mai pe intelesul oamenilor de rand, tipii sunt satanisti practicanti. Cea mai cunoscuta si promovata trupa de acelasi gen (mai mult conceptual decat muzical) este Watain.
Asteptarile fata de album erau oarecum ridicate, avand in vedere faptul ca anteriorul album, Fas - Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum a facut valuri semnificative in undergroundul european si a avut parte de recenzii entuziaste.
Pe Paracletus, trupa presteaza acelasi black metal disonant si invaziv, agresiv pana la limita insuportabilului, tehnic si melodios deopotriva. Productia este voit aglomerata, iar amalgamul de voci tortura(n)te, urlete, chiraieli, vaitaturi si tot felul de icnete se impleteste sublim (pentru cine gusta asa ceva) cu partea instrumentala, unde chitara are un rol esential si o prezenta fabuloasa.
Dupa cum bine spunea cineva, o trupa dementa care canta o muzica dementa.




Membrii trupei:
Mikko Aspa - voce
Hasjarl - chitara
Khaos - bas

www.myspace.com/deathspellomega

Niciun comentariu: